Helstekt kylling med grønnsaker og kjempegod saus
Helstekt kylling, da får du mye mat for pengene. I tillegg er det kjempegodt og enkelt å slenge alt i ovnen. Lag sausen mens kyllingen steker, og denne sausen er magisk!
Helstekt kylling, da får du mye mat for pengene. I tillegg er det kjempegodt og enkelt å slenge
alt i ovnen. Lag sausen mens kyllingen steker, og denne sausen er magisk!
2 voksne + 2 barn / Glutenfri / 90 min
INGREDIENSER:
- 1.5 kg hel kylling
- 1 stor søtpotet
- ½-1 sellerirot
- 1 pastinakk
- 3 ss olivenolje
- 1 stor ss smør
- 2 ts oregano
- 2 gode klyper salt
- 2 ss flytende honning
- 1 neve valnøtter
- 1 neve granateplekjerner
Saus:
- 3 ss soyasaus
- 1 stor ts dijonsennep
- 1 ss flytende kyllingfond
- 2-3 dl kremfløte
- 1 ss tørket estragon
FREMGANGSMÅTE:
1. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
2. Legg kyllingen på et stort stekebrett og dryss over litt olje, salt, pepper og oregano.
3. Skrell grønnsakene og kutt i terninger. Fordel med rundt på brettet sammen med kyllingen og dryss over olje, salt og oregano.
4. Legg noen klatter med smør rundt på brettet og dryss honning over grønnsakene.
5. Stek i ca 70 minutter. Når det er 15 minutter igjen av steketiden kan du fordele valnøttene over grønnsakene.
6. Ta brettet ut av ovnen og ha over granateplekjerner.
7. Sausen lages ved å vispe sammen alle ingrediensene i en kjele og koke opp. Småkok i 2 minutter og server.