Crispy kyllingbowl med mango og srirachamayo
En snadderbolle full av godsaker. Her får du krønsj, kremet dressing og masse friskhet.
En snadderbolle full av godsaker. Her får du krønsj, kremet dressing og masse friskhet.
2 skåler / Gluten / 35 min
INGREDIENSER:
- 200 g kyllingfilet i skiver
- 1 egg, pisket
- 3 dl cornflakes, knust
- Solsikke eller rapsolje til fritering
- Dressing:
- 3 ss majones
- 1 ss sriracha
- 1 ts Kikkoman soyasaus
- 1 ts akasiehonning
TIL SERVERING:
- Kokt ris
- ½ mango
- ½ agurk
- Litt koriander
- Litt spirer
- 2 ss edamamebønner
FREMGANGSMÅTE:
- Ha cornflakes i en pose. Bruk et kjevle og knus cornflakes til små, små biter. Hell det over i en skål.
- Varm olje i en stekepanne. Du skal ha ca 3 cm med olje i pannen.
- Dypp kyllingen først i egg og så i cornflakes og friter den i den varme oljen til kyllingen er gjennomstekt (det går ganske fort).
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Kok frosne edamamebønner etter anvisning på pakken.
- Ha kokt ris, så mye du ønsker, mango i terninger, agurk i biter, edamamebønner, spirer og koriander i en stor bolle. Ha over kylling og dressing.
- Drypp gjerne litt soyasaus over risen.