Crispy kyllingbowl med mango og srirachamayo
En snadderbolle full av godsaker. Her får du krønsj, kremet dressing og masse friskhet.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2023/mars/crispy-kyllingbowl-1.jpg?ref=4A9C7582EE)
En snadderbolle full av godsaker. Her får du krønsj, kremet dressing og masse friskhet.
2 skåler / Gluten / 35 min
INGREDIENSER:
- 200 g kyllingfilet i skiver
- 1 egg, pisket
- 3 dl cornflakes, knust
- Solsikke eller rapsolje til fritering
- Dressing:
- 3 ss majones
- 1 ss sriracha
- 1 ts Kikkoman soyasaus
- 1 ts akasiehonning
TIL SERVERING:
- Kokt ris
- ½ mango
- ½ agurk
- Litt koriander
- Litt spirer
- 2 ss edamamebønner
FREMGANGSMÅTE:
- Ha cornflakes i en pose. Bruk et kjevle og knus cornflakes til små, små biter. Hell det over i en skål.
- Varm olje i en stekepanne. Du skal ha ca 3 cm med olje i pannen.
- Dypp kyllingen først i egg og så i cornflakes og friter den i den varme oljen til kyllingen er gjennomstekt (det går ganske fort).
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Kok frosne edamamebønner etter anvisning på pakken.
- Ha kokt ris, så mye du ønsker, mango i terninger, agurk i biter, edamamebønner, spirer og koriander i en stor bolle. Ha over kylling og dressing.
- Drypp gjerne litt soyasaus over risen.