Vegetarburger i Airfryer
Hvordan lage digge vegetarburgere i Philips Airfryer, steg for steg
Porsjoner: 4
Forberedelsestid: 20 min
Tilberedningstid 26 min
Tilbehør: stekerist
Ingredienser:
100 ml vann
4 ss melk
1 ss honning
21 g gjær
50 g smør
250 g grovt mel
1 ss melk
3 egg
1 ts sesamfrø
250 g gulrøtter
150 g squash
3 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 ts sennepsfrø
0.5 ts fersk timian
100 g fullkorn havregryn
100 g ost
30 g pinekjerner
1 klype salt og 1 klype pepper
Fremgangsmåte:
1. Hell varmt vann, romtemperert melk og honning i en bolle. Smuldre opp gjæren og rør den godt inn. La det stå i 5-10 minutter
2. Tilsett salt, smør, mel og 1 egg og kna det godt. Del deigen i like deler, form dem til hamburgerbrød og legg dem på et bakepapir strødd med mel. La dem stå i ca. 45 minutter i romtemperatur.
3. Visp melken og eggene og pensle dem på hamburgerbrødene. Dryss sesamfrø over.
4. Stek hamburgerbrødene i Airfryeren:
Tid: 17 minutter
Temperatur: 180 grader
5. Riv de skrelte gulrøttene, squashen og sjalottløken i en foodprocessor. Mal hvitløken til en farse i en morter sammen med sennepsfrø og timian.
6. Bland deretter havregryn, egg, revet ost og ristede pinekjerner i farsen og la den stå i 20 minutter.
7. Smak til med salt og pepper og form farsen til burgere.
8. Stek hamburgerne i Airfryeren:
Tid: 9 minutter
Temperatur: 160 grader