Vafler med syrnet melk og nøttebrunt smør

    Vafler med syrnet melk er utrolig godt, sånn virkelig skikkelig godt!! Syren fra melken passer veldig bra.

    Vafler med syrnet melk og nøttebrunt smør

    Hvis du vil lage vafler som imponerer, så er dette oppskriften for deg. Syren fra melken gir vaflene en mild syrnet smak, og nøttebrunt smør løfter det enda et hakk. 

    16 vafler
    Gluten
    60 min

    Ingredienser:

    • 200 g smør
    • 4 egg
    • 9 dl syrnet melk
    • 350 g hvetemel
    • 2 små ts kanel
    • 4 små ts kardemomme
    • 150 g sukker
    • 2 ts vaniljesukker
    • ½ ts salt

     Slik gjør du: 

    1. Brun smøret. Det gjør du ved å smelte smøret på medium/høy varme helt til smøret begynner å få en brun farge. Pisk hele tiden, så smøret ikke brenner seg i bunnen. Smøret vil først smelte, så skumme, så begynne å bli brunt. Med en gang smøret har fått en nøttebrun farge kan du helle det over i en annen skål så smøret ikke brenner seg. Avkjøl mens du tilbereder resten.
    2. Pisk sammen egg og syrnet melk.
    3. Rør sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, kanel og salt. Pisk til du har en jevn og klumpfri røre.
    4. Visp til slutt inn det nøttebrune smøret.
    5. La røren stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter før du steker vaflene.
    6. Server vaflene med et godt syltetøy, eller bare med smør.