Pulled pork av nakkekoteletter, med coleslaw og aioli
Lyst til å by på skikkelig mørt kjøtt? Da er dette retten for deg. Du kan enkelt dra kjøttet fra hverandre, og sammen med aioli og coleslaw er dette ganske så godt.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/pulled-pork-av-nakkekoteletter-med-coleslaw-og-aioli.png?ref=FE1B49B7F4)
Langtidskokt kjøtt blir så mørt at du enkelt kan dra kjøttet fra hverandre. Sammen med aioli og coleslaw er dette en utrolig digg vri på en burger.
4 stk
Glutenfri (bruk glutenfrie hamburgerbrød)
4 timer
Ingredienser pulled pork:
- 900 g - 1 kg nakkekoteletter med mye fettmarmorering
- 1 l eplejuice av god kvalitet
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 3 klyper salt
- 1 klype pepper
Aioli
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- Saft fra ⅓ sitron
- 1 hvitløksfedd
- 1 liten klype salt
- 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
- 2 ss extra virgin olivenolje
Coleslaw
- 300 g hodekål
- Halvparten av aiolien
- Burgerbrød
- Barbequesaus
Slik gjør du:
- Begynn med å lage pulled pork. Legg kotelettene i en ildfast form. Krydre med litt salt og ha på grovhakket sjalottløk og hvitløksfedd. Fyll opp med eplejuice så juicen akkurat dekker kotelettene.
- Legg sølvfolie over formen og sett i ovnen på 150 grader varmluft i 3-3.5 time.
- Kotelettene er ferdige når de er så møre at du kan dra kjøttet enkelt fra hverandre.
- Dra kjøttet fra hverandre med to gafler og legg kjøttet i en skål.
- Hvis du ønsker, kan du blande inn 3 ss med barbequesaus.
- Mens kotelettene steker kan du lage aioli.
- Ha alle ingrediensene unntatt rapsolje og olivenolje i et dl-mål.
- Bruk en stavmikser til å mikse alt sammen.
- Hell så i oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går.
- Når du har tilsatt all oljen vil du ha en litt tykk aioli.
- Lag coleslaw ved å kutte kålen i så tynne strimler du klarer. Bland inn halvparten av aiolien.
- Server burgerbrød med litt aioli, coleslaw og pulled pork.