Pulled pork av nakkekoteletter, med coleslaw og aioli
Lyst til å by på skikkelig mørt kjøtt? Da er dette retten for deg. Du kan enkelt dra kjøttet fra hverandre, og sammen med aioli og coleslaw er dette ganske så godt.
Langtidskokt kjøtt blir så mørt at du enkelt kan dra kjøttet fra hverandre. Sammen med aioli og coleslaw er dette en utrolig digg vri på en burger.
4 stk
Glutenfri (bruk glutenfrie hamburgerbrød)
4 timer
Ingredienser pulled pork:
- 900 g - 1 kg nakkekoteletter med mye fettmarmorering
- 1 l eplejuice av god kvalitet
- 2 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 3 klyper salt
- 1 klype pepper
Aioli
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- Saft fra ⅓ sitron
- 1 hvitløksfedd
- 1 liten klype salt
- 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
- 2 ss extra virgin olivenolje
Coleslaw
- 300 g hodekål
- Halvparten av aiolien
- Burgerbrød
- Barbequesaus
Slik gjør du:
- Begynn med å lage pulled pork. Legg kotelettene i en ildfast form. Krydre med litt salt og ha på grovhakket sjalottløk og hvitløksfedd. Fyll opp med eplejuice så juicen akkurat dekker kotelettene.
- Legg sølvfolie over formen og sett i ovnen på 150 grader varmluft i 3-3.5 time.
- Kotelettene er ferdige når de er så møre at du kan dra kjøttet enkelt fra hverandre.
- Dra kjøttet fra hverandre med to gafler og legg kjøttet i en skål.
- Hvis du ønsker, kan du blande inn 3 ss med barbequesaus.
- Mens kotelettene steker kan du lage aioli.
- Ha alle ingrediensene unntatt rapsolje og olivenolje i et dl-mål.
- Bruk en stavmikser til å mikse alt sammen.
- Hell så i oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går.
- Når du har tilsatt all oljen vil du ha en litt tykk aioli.
- Lag coleslaw ved å kutte kålen i så tynne strimler du klarer. Bland inn halvparten av aiolien.
- Server burgerbrød med litt aioli, coleslaw og pulled pork.