Pølser med tilbehør
Gode grillpølser er en selvskreven gjest på grillfesten. La pølsene få følge av ekstra spennende, hjemmelaget tilbehør – så blir stemningen enda litt bedre.
Gode grillpølser må selvfølgelig med på grillfesten. La pølsene få følge av ekstra spennende, hjemmelaget tilbehør – så blir stemningen enda litt bedre!
Syltet løk:
- 1 rødløk
- 1.5 dl hvitvinseddik
- 1 dl vann
- 3 ss sukker
- 1 klype salt
- Skjær løken i tynne skiver.
- Kok opp hvitvinseddik, vann, sukker og salt. Ha rødløken i og la småkoke i 1 minutt.
- Avkjøl.
Aioli:
- 1 egg
- 1 eggeplomme
- 1 ts dijonsennep
- ½ hvitløksfedd
- 2-3 ss sitronsaft
- 1.5 dl rapsolje
- Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en høy kolbe. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen.
- Hell så i oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går.
- Når all oljen er blandet inn, kan du kjøre stavmikseren opp og ned så alt blander seg godt. Jo mer olje du har i, jo tykkere blir aiolien.
Grillet mais:
- 2 ferdigkokte mais
- 1 ss smeltet smør
- 100 g bacon
- 1 neve basilikum
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- Grill maisen til den blir gyllen. Kutt bacon i små biter og sprøstek det.
- Skjær maiskornene av kolben og rør inn smeltet smør, bacon, hakket basilikum, salt og pepper.