Grønnsaks- og pølsegrateng

    Hverdagsmiddag for hele familien, både små og store vil elske denne gratengen. Her får du masse gode grønnsaker og smaken er utrolig god. Denne kan du også forberede på forhånd og ta med på tur og varme på bålet.

    Grønnsaks- og pølsegrateng

    Dette er hverdagsmiddag for hele familien, både små og store vil elske denne gratengen. Her får du masse gode grønnsaker og smaken er utrolig god. Du kan også forberede retten på forhånd og ta den med på tur og varme den på bålet.

    6-8 personer / Gluten / 45 min

    INGREDIENSER:

    • 125 g makaroni (gjerne fullkorn)
    • 215 g sellerirot
    • 1 liten/middels purreløk
    • 1 ss smør
    • 1 ss olje
    • 450 g middagspølser
    • 100 g spinat
    • 2 hvitløksfedd
    • 200 g blomkål
    • 115 g brokkoli
    • 175 g revet mozzarella

    Saus:

    • 50 g smør
    • 50 g hvetemel
    • 8 dl melk
    • 1 ts muskatnøtt
    • 1 ts salt
    • 1 klype pepper
    • 1 egg
    • 1 neve fersk basilikum

     FREMGANGSMÅTE:

    1. Kok opp vann i en kjele og kok makaroni og sellerirot (skrelt og i terninger) til de er myke, men ikke overkokt. Hell av vannet og sett til side.
    2. Mens makaronien koker, smelter du smør og olje i en stor panne og steker finhakket purreløk i 3 minutter før du har i pølsebiter, spinat, presset hvitløk og blomkål i biter. Stek til pølsene får farge og spinaten har falt sammen. Ca. 10 minutter på medium varme. Hell i makaroni og sellerirot og ha alt over i en stor ildfast form, eller porsjonsformer.
    3. Del brokkoli i små biter og ha den over i formen.
    4. Smelt smøret til sausen i en kjele. Pisk inn hvetemel og la dette surre i 2 minutter mens du visper. Ha i litt melk av gangen og visp godt mellom hver gang så du ikke får klumper i sausen. Ha temperaturen på medium/høy og la sausen småkoke i 5 minutter, husk å vispe. Trekk kjelen av platen og visp inn malt muskatnøtt, salt, pepper, egg og fersk hakket basilikum.
    5. Hell sausen over pølsegryten i den ildfaste formen.
    6. Dryss over ost.
    7. Stek på 200 grader varmluft i 15 minutter.