Ovnsstekte potetbåter med aioli

    Tilbehøret til grillmaten er noe av det aller beste. Masse godt tilbehør gjør nesten at kjøttet blir mindre viktig. Som disse enkle, gode ovnsbakte potetbåtene med en skikkelig god aioli.

    Ovnsstekte potetbåter med aioli

    Tilbehøret til grillmaten er noe av det aller beste. Masse godt tilbehør gjør nesten at kjøttet blir mindre viktig. Som disse enkle, gode ovnsbakte potetbåtene med en skikkelig god aioli.

    4 personer / Glutenfri / Vegetar / 40 min

    INGREDIENSER:

    • 700 g poteter, kokefaste
    • 1 ts løkpulver
    • 3 ss olivenolje
    • 2 fedd hvitløk
    • 4 gode klyper salt
    • 2 klyper pepper

    AIOLI:

    • 1 egg
    • 1 eggeplomme
    • 1 ts dijonsennep
    • Saft fra ⅓ sitron
    • 1 hvitløksfedd
    • 1 liten klype salt
    • 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
    • 2 ss extra virgin olivenolje

    FREMGANGSMÅTE:  

    1. Forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
    2. Kutt potetene i båter og ha dem i en bolle sammen med olje, presset hvitløk og løkpulver. Bland alt godt sammen.
    3. Fordel utover et stekebrett og dryss over salt og pepper.
    4. Stek dem i ca 30 minutter.
    5. Lag aioli ved å ha alle ingrediensene unntatt rapsolje og olivenolje i et dl-mål.
    6. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen.
    7. Hell på oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går.
    8. Når du har tilsatt all oljen, blir det til en litt tykk aioli.
    9. Server potetbåtene med aiolien.