Ostesmørbrød
Ostesmørbrød er perfekt etter skolen-mat! Når det fremdeles er en stund til middag, kan det være greit å fylle opp kroppen med ny energi.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/oppskrifter/ostesmorbrod.jpg?ref=AB04A78C45)
Disse ostesmørbrødene er både enkle og sunne, og metter etter en lang dag på skolen. Ha ost, pesto, tomat og parmaskinke mellom brødskivene for en luksusvariant!
Oppskrift på 8 ostesmørbrød
Til 4 porsjoner trenger du:
-
8 skiver godt brød, gjerne grovt
-
4 ss smør
-
16 skiver god ost
-
1 ss sennep (kan sløyfes)
-
1 ss ketchup (kan sløyfes)
-
1 ss provencekrydder eller oregano
Slik lager du ostesmørbrød:
-
Ha smør på brødskivene, og legg på ost. Ha evt. på sennep eller ketchup, og provencekrydder/oregano.
-
Legg den andre brødskiven oppå. Stek i sandwichjern, vaffeljern, i stekepannen eller midt i ovnen på 200°C i ca 10 minutter til osten er smeltet.
-
Del ostesmørbrødene i to, og server.