Lapper med eplesyltetøy

    Kjempegode lapper med hjemmelaget eplesyltetøy.

    Kjempegode lapper med hjemmelaget eplesyltetøy.

    10 min + steketid / Gluten / Ca 15 lapper

    INGREDIENSER:

    Røre:

    • 300 g hvetemel
    • 1/2 ts natron 
    • 1 ts bakepulver
    • 75 g sukker
    • 1 klype salt
    • 50 smør, smeltet 
    • 3 egg
    • 7 dl kefir

    Eplesyltetøy:

    • 1 kg norske epler
    • 80-100 gram sukker
    • 2 dl vann

    • Rømme til servering

    FREMGANGSMÅTE:

    Lapper:

    1. Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver, sukker og salt.
    2. Smelt smøret.
    3. Visp sammen kefir og egg.
    4. Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre til en glatt og litt tjukk røre.
    5. Stek store lapper i litt smør.

    Syltetøy:

    1. Lag eplesyltetøy ved å kutt eplene i små terninger (behold gjerne skallet på).
    2. Ha eplene over i en stor kjele sammen med sukker og vann.
    3. Kok i 15 minutter eller til eplene er møre.
    4. Bruk gjerne en stavmikser til å lage syltetøyet så glatt du ønsker.
    5. Server lappene med eplesyltetøy og rømme.