Lapper med eplesyltetøy
Kjempegode lapper med hjemmelaget eplesyltetøy.
Kjempegode lapper med hjemmelaget eplesyltetøy.
10 min + steketid / Gluten / Ca 15 lapper
INGREDIENSER:
Røre:
- 300 g hvetemel
- 1/2 ts natron
- 1 ts bakepulver
- 75 g sukker
- 1 klype salt
- 50 smør, smeltet
- 3 egg
- 7 dl kefir
Eplesyltetøy:
- 1 kg norske epler
- 80-100 gram sukker
- 2 dl vann
- Rømme til servering
FREMGANGSMÅTE:
Lapper:
- Rør sammen hvetemel, natron, bakepulver, sukker og salt.
- Smelt smøret.
- Visp sammen kefir og egg.
- Rør de våte ingrediensene sammen med de tørre til en glatt og litt tjukk røre.
- Stek store lapper i litt smør.
Syltetøy:
- Lag eplesyltetøy ved å kutt eplene i små terninger (behold gjerne skallet på).
- Ha eplene over i en stor kjele sammen med sukker og vann.
- Kok i 15 minutter eller til eplene er møre.
- Bruk gjerne en stavmikser til å lage syltetøyet så glatt du ønsker.
- Server lappene med eplesyltetøy og rømme.