Lag perfekt popcorn hjemme

    Popcorn selger som aldri før, og vi spiser det ikke bare på kino. Skal du lage det selv er det lurt å kunne disse triksene.

    Skal du lage popcornet selv, er det mulig både i mikrobølgeovn, popcornmaskin og i gryte. Det er et spørsmål om smak og behag.

    Martin Englesson, kategorisjef i Coop Norge Handel, sverger til egen poppemaskin. 

    – Den kan brukes med lite fett, eller helt uten. Det går raskt, og maskinen er lett å gjøre ren, forklarer han. 

    Full kontroll i gryte

    For andre er det helt utenkelig å bruke noe annet enn mikrobølgeovnen når popcornet skal tilberedes. Det er lettvint, og det finnes til og med små praktiske serveringskopper i silikon, som kan settes rett inn i ovnen. 

    Men mange foretrekker fortsatt å gjøre det på gamlemåten, med gryte, for å tilberede popcornet akkurat slik de selv vil ha det. 

    – Jeg fortrekker å poppe i gryte med en blanding av olivenolje og meierismør i bunnen. Liker du bedre en smaksnøytral olje, kan solsikkeolje være et godt alternativ. Er du glad i smør, kan du bruke bare det. Det fine med å gjøre det på denne måten er at du har full kontroll på hva du får i deg av fett og salt, sier Tone Elin Løkke, kategorisjef i Coop Faghandel.

     

     

     

    For å sette den siste spissen på popcornet strør hun aller helst maldonsalt på godsakene.

    – Da trenger du ikke så mye salt, mener Løkke.

     

     

    Ekstra godt popcorn

    Vil du virkelig skeie ut, er det mye snadder du kan ta over popcornet. Hva sier du til sjokoladesaus, karamellsaus, kanelsukker eller ostepulver? Det er nesten bare fantasien som setter grenser for hva som kan passe. Er du blant dem som velger popcorn i stedet for vanlig potetgull for å få i deg litt færre kalorier, bør du nok styre unna denne typen tilbehør og heller gå for den klassiske varianten.

     

     

    Slik lager du perfekt popcorn i gryte:

     

    Du trenger:

    • en stor kjele (gjerne jerngryte)

    • 100 gram popcorn

    • 2 ss olje

    • salt

     

    Slik gjør du:

    1. Slå på platen på sterk varme og ha i olje og salt.

    2. Legg i kun to korn.

    3. Når de popper, heller du i resten av popcornene og tar gryten av platen.

    4. Rist på gryten, slik at salt og olje fordeler seg godt over alle korn.

    5. Sett gryten tilbake på platen, senk varmen litt og vent på at popcornene popper!

    6. Rist litt av og til så ikke popcornene setter seg fast i bunn.

     

    Mikropopcorn er størst

    • Av totalmarkedet på ca. 1649 tonn popcornprodukter i Norge årlig, står Maarud for over halvparten.

    • Mikropopcorn utgjør rundt 70 prosent av volumet

    • Ferdig poppet utgjør 13 prosent av volumet, men 34 prosent av verdien.

    • Popcorn er et av segmentene som vokser mest innenfor snacks, og veksten skjer særlig innenfor ferdig poppet og upoppet til grytebruk.

     

    Kilde: Maarud