Hjemmelaget nøttepålegg

    Hjemmelaget nøttepålegg er en enkel og sunnere måte å servere Nugatti på. Masse hasselnøtter og litt sjokolade. Et dryss salt gjør susen.

    Hjemmelaget nøttepålegg

    Hjemmelaget nøttepålegg er en enkel og sunnere måte å servere Nugatti på. Masse
    hasselnøtter og litt sjokolade. Et dryss salt gjør susen.

    Glutenfri / 15 min / 1 krukke

    INGREDIENSER:

    • Ca 300 g hasselnøtter (med eller uten skall)
    • 75 g smeltet sjokolade (feks 50 g mørk og 25 g melkesjokolade)
    • En klype flaksalt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 grader.
    2. Legg hasselnøtter utover et stekebrett og stek i 8-10 minutter til de er gylne.
    3. Bruker du hasselnøtter med skall kan du legge de varme nøttene i et kjøkkenhåndkle og gni dem hardt mot hverandre så skallet forsvinner. Det gjør ikke noe om litt er igjen.
    4. Hell hasselnøttene over i en blender med knivblad og kjør til nøttene slipper fettet og blir ganske flytende. Du må nok dra nøttemassen ned noen ganger. Det tar litt tid for nøttene å bli mer flytende. Jo lenger du kjører dem i blenderen, jo mer flytende blir det.
    5. Smelt sjokolade over vannbad og hell i nøttene sammen med salt, blend litt til så alt blander seg.
    6. Ha over i en beholder og sett i kjøleskapet (nøttepålegget vil stivne litt mer når det avkjøles).