Vegetarburger
Vegetarburgere er et godt alternativ til den typiske burgeren vi er vant til. Denne vegetarburgeren er laget med søtpoteter og kikerter som gjør den skikkelig saftig.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/2020/idagran_juli_vegetarburger.jpg?ref=4DDA16C6B0)
Vegetarburgere er et godt alternativ til den typiske burgeren vi er vant til. Denne vegetarburgeren er laget med søtpoteter og kikerter som gjør den skikkelig saftig.
4 store burgere
60 min
Glutenfri
Ingredienser:
- 685 g søtpotet
- 3 dl kokte kikerter
- 2 ss potetmel
- 2 hvitløksfedd
- ½ ts salt
- 2 klyper pepper
- 1 ts muskatnøtt
- Skall fra ½ sitron
- 4 skiver ost
Avokadomos:
- 1 moden avokado
- Saft fra ½ lime
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Ekstra:
- Burgerbrød
- Rødløk
- Aioli
- Tomat
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 210 grader. Skrell og kutt søtpoteten i medium store terninger. Stek i 20 minutter.
- Mos sammen kikerter og stekt søtpotet til du har en glatt mos. Bruk gjerne en stavmikser.
- Rør inn potetmel, presset hvitløk, salt, pepper, revet muskatnøtt og finrevet sitronskall.
- Varm opp olje i en stekepanne. Lag fire burgere (det er litt klissete) og stek dem til de er gyllenbrune på hver side.
- Ha over ost og sett dem i ovnen på 200 grader til osten smelter.
- Lag avokadomos ved å mose sammen avokado, lime, salt og pepper.
- Server burgerne i burgerbrød med avokadokrem, aioli, rødløk og tomat.