Hamburger med parmesan og dressing
Har du lyst til å lage en skikkelig god burger med pesto, dressing, tomat, løk og smeltet ost? Da er dette oppskriften for deg.
Har du lyst til å lage en skikkelig god burger med pesto, dressing, tomat, løk og smeltet ost? Da er dette oppskriften for deg. Hjemmelagde burgere er en helgefavoritt som hele familien kan kose seg med. Det skal ikke være komplisert, det skal bare være veldig, veldig godt!
6 hamburgere / Glutenfri (bruk glutenfritt brød) / 40 min
INGREDIENSER:
Burger:
- 800 g kjøttdeig
- 2 hvitløksfedd
- 4 ts dijonsennep
- 60 g revet parmesan
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 6 skiver hvitost til smelting
Dressing:
- 8 ss rømme
- 2 ss ketchup
- 2 ts dijonsennep
- 1 klype salt
- 1 klype pepper
Ekstra:
- 6 hamburgerbrød
- 3 tomater
- 1 løk
- Ruccola
FREMGANGSMÅTE:
- Bland sammen kjøttdeig, presset hvitløksfedd, dijonsennep, revet parmesan, salt og pepper. Del kjøttdeigen i 6 emner på 150 gram og form burgere.
- Stek burgerne på medium/høy varme til de er brunet på hver side. De kan også stekes på grillen.
- Legg ost på toppen og stek videre i ovnen på 200 grader i ca. 10 minutter.
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Server burgerne med tomater i skiver, tynne løkskiver og ruccola.
PS: Et godt alternativ er også å velge ferdige burgere, for eksempel burgere fra Gilde eller Grill Perfekt-serien til Coop.