Vaniljedeig - 1 deig 3 former
Her lager du 1 deig, men former 3 forskjellige kaker. Så du får på en måte 3 i 1. Kjempegode og veldig enkle å lage.
Tid: 60 min / Mengde: 1 liten kakeboks
INGREDIENSER:
- 1 egg
- 125 g romtemperert smør (viktig!)
- 1 ss vaniljesukker
- 75 g sukker
- 180 g hvetemel
FREMGANGSMÅTE:
- Ha alle ingrediensene i en bolle og visp med en elektrisk håndvisp i ca 3 minutter på høy hastighet. Det er viktig at smøret er godt romtemperert. Deigen vil virke hard og tørr i starten, men den mykner opp.
- Del deigen i tre og rull den ene delen til en pølse. Rull inn i plastfolie og legg i fryseren.
- Ha de andre to deigdelene over i en sprøytepose med en stjernetip og lag små kranser og juletrær på et stekebrett dekket med bakepapir.
- Stek vaniljekransene og juletrærne på 200 grader over/undervarme i ca 8 minutter eller til de er blitt gylne i kantene. Avkjøl på en rist.
- Ta deigrullen ut av fryseren og kutt den opp i skiver, legg dem på stekebrettet og stek i ca. 8 minutter. Oppbevar kakene i en kakeboks.