Vaniljedeig - 1 deig 3 former

    Her lager du 1 deig, men former 3 forskjellige kaker. Så du får på en måte 3 i 1. Kjempegode og veldig enkle å lage.

    Vaniljedeig - 1 deig 3 former

    Tid: 60 min / Mengde: 1 liten kakeboks

    INGREDIENSER:

    • 1 egg
    • 125 g romtemperert smør (viktig!)
    • 1 ss vaniljesukker
    • 75 g sukker
    • 180 g hvetemel

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Ha alle ingrediensene i en bolle og visp med en elektrisk håndvisp i ca 3 minutter på høy hastighet. Det er viktig at smøret er godt romtemperert. Deigen vil virke hard og tørr i starten, men den mykner opp.
    2. Del deigen i tre og rull den ene delen til en pølse. Rull inn i plastfolie og legg i fryseren.
    3. Ha de andre to deigdelene over i en sprøytepose med en stjernetip og lag små kranser og juletrær på et stekebrett dekket med bakepapir.
    4. Stek vaniljekransene og juletrærne på 200 grader over/undervarme i ca 8 minutter eller til de er blitt gylne i kantene. Avkjøl på en rist.
    5. Ta deigrullen ut av fryseren og kutt den opp i skiver, legg dem på stekebrettet og stek i ca. 8 minutter. Oppbevar kakene i en kakeboks.