Sjokolademousse med TINE Kesam® Vanilje
En kremet og deilig sjokolademousse som er litt lettere takket være den gode vaniljekesamen. Perfekt dessert til julebordet!
Sjokolademousse med vaniljekesam
INGREDIENSER:
Sjokolademousse
- 2 stk eggeplommer
- 3 ss sukker
- 1 ss sterk, kokende kaffe
- 1 plate mørk kokesjokolade
- 3 dl Kesam® Vanilje
- 1 ½ dl kremfløte
Pynt
- 50 g sjokolade, grovhakket
- 50 g mandler, grovhakket
- 12 stk bringebær (eller andre bær)
FREMGANGSMÅTE:
- Start med å piske eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn kaffe.
- Smelt sjokoladen i en skål i vannbad eller mikrobølgeovn. Rør inn sjokolade og vaniljekesam.
- Pisk fløten til en lett krem og vend inn resten av blandingen.
- Fordel sjokolademoussen i porsjonsskåler og sett dem kjølig i minst én time før servering.
- Pynt med grovhakket sjokolade, mandler og friske bær.
Kjempegodt å servere sammen med friske bær og nytraktet kaffe!