Sjokolademousse med TINE Kesam® Vanilje

    En kremet og deilig sjokolademousse som er litt lettere takket være den gode vaniljekesamen. Perfekt dessert til julebordet!

    Sjokolademousse med vaniljekesam

    INGREDIENSER:

    Sjokolademousse

    • 2 stk eggeplommer
    • 3 ss sukker
    • 1 ss sterk, kokende kaffe
    • 1 plate mørk kokesjokolade
    • 3 dl Kesam® Vanilje
    • 1 ½ dl kremfløte
     

    Pynt

    • 50 g sjokolade, grovhakket
    • 50 g mandler, grovhakket
    • 12 stk bringebær (eller andre bær)

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Start med å piske eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis. Rør inn kaffe.
    2. Smelt sjokoladen i en skål i vannbad eller mikrobølgeovn. Rør inn sjokolade og vaniljekesam.
    3. Pisk fløten til en lett krem og vend inn resten av blandingen.
    4. Fordel sjokolademoussen i porsjonsskåler og sett dem kjølig i minst én time før servering.
    5. Pynt med grovhakket sjokolade, mandler og friske bær.

    Kjempegodt å servere sammen med friske bær og nytraktet kaffe!