Rimboboller med karamelliserte epler
Rimboboller er boller med godt fyll. Disse smaker av jul og karamelliserte epler. Deigen er god å jobbe med, og bollene er perfekte å fryse ned.
Rimboboller er boller med godt fyll. Disse smaker av jul og karamelliserte epler. Deigen er utrolig god å jobbe med, og bollene er perfekte å fryse ned.
25 stk
Gluten
2-2.5 time
Ingredienser fyll:
- 100 g sukker
- 2 ss vann
- 50 g smør
- 1 dl kremfløte
- 1 liten ts salt
- 1 grønt eple
Ingredienser bolledeig:
- 400 g hvetemel
- 25 g fersk gjær
- 200 g romtemperert smør
- 2 dl lunken melk
- 2 ss sukker
Ingredienser glasur:
- 3 ss karamell
- 2 ss melis
Slik gjør du:
-
Start med å lage fyllet. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på høy varme og la det koke uten å røre til det blir gyllent. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og så fløte. Sett det tilbake på varmen og la det småkoke på medium/lav varme i 3 minutter. Smak til med salt.
-
Hell av 3 ss karamell som du skal bruke i glasuren, og sett det til side.
-
Skrell og kutt eplet i små terninger. Rør terningene sammen med karamellen.
Deig -
Lag deigen ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt i 10 minutter til du har en smidig deig. Det er mye smør, så deigen er god å jobbe med.
-
Dekk bollen og la deigen heve i 30 minutter.
-
Hvelv deigen ut på en lettmelet benkeplate og kjevle ut en firkant på 40x40 cm. Del denne igjen i firkanter på 8x8 cm.
-
Legg litt fyll på midten av hver firkant og brett først to hjørner sammen, så de to andre (diagonalt). Legg hver bolle i en muffinsform av papir og sett dem på et stekebrett.
-
Dekk til med et håndkle og la dem etterheve i 60 minutter.
-
Pensle med egg og stek på 200 grader varmluft i ca. 12-13 minutter.
Glasur -
Lag glasuren ved å røre sammen 3 ss karamell og 2 ss melis. Hvis du synes glasuren er veldig tykk, kan du ha litt vann i.
-
Drypp glasuren over bollene når de er avkjølt.