Rimboboller med karamelliserte epler

    Rimboboller er boller med godt fyll. Disse smaker av jul og karamelliserte epler. Deigen er god å jobbe med, og bollene er perfekte å fryse ned.

    Rimboboller er boller med godt fyll. Disse smaker av jul og karamelliserte epler. Deigen er utrolig god å jobbe med, og bollene er perfekte å fryse ned.

    25 stk
    Gluten
    2-2.5 time

    Ingredienser fyll:

    • 100 g sukker
    • 2 ss vann
    • 50 g smør
    • 1 dl kremfløte
    • 1 liten ts salt
    • 1 grønt eple

    Ingredienser bolledeig:

    • 400 g hvetemel
    • 25 g fersk gjær
    • 200 g romtemperert smør
    • 2 dl lunken melk
    • 2 ss sukker

    Ingredienser glasur:

    • 3 ss karamell
    • 2 ss melis

    Slik gjør du: 

    1. Start med å lage fyllet. Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp på høy varme og la det koke uten å røre til det blir gyllent. Trekk kjelen av platen og rør inn smør og så fløte. Sett det tilbake på varmen og la det småkoke på medium/lav varme i 3 minutter. Smak til med salt.

    2. Hell av 3 ss karamell som du skal bruke i glasuren, og sett det til side.

    3. Skrell og kutt eplet i små terninger. Rør terningene sammen med karamellen. 

      Deig

    4. Lag deigen ved å ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med eltekrok. Elt i 10 minutter til du har en smidig deig. Det er mye smør, så deigen er god å jobbe med.

    5. Dekk bollen og la deigen heve i 30 minutter.

    6. Hvelv deigen ut på en lettmelet benkeplate og kjevle ut en firkant på 40x40 cm. Del denne igjen i firkanter på 8x8 cm.

    7. Legg litt fyll på midten av hver firkant og brett først to hjørner sammen, så de to andre (diagonalt). Legg hver bolle i en muffinsform av papir og sett dem på et stekebrett.

    8. Dekk til med et håndkle og la dem etterheve i 60 minutter.

    9. Pensle med egg og stek på 200 grader varmluft i ca. 12-13 minutter.

      Glasur 

    10. Lag glasuren ved å røre sammen 3 ss karamell og 2 ss melis. Hvis du synes glasuren er veldig tykk, kan du ha litt vann i.

    11. Drypp glasuren over bollene når de er avkjølt.