Pepperkaker
Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.
Pepperkaker hører julen til. De beste pepperkakene lager du selv, men det fungerer også helt fint å kjøpe ferdig deig.
50 stk / 12 timer / 30 min jobb / Gluten / Vegetar
INGREDIENSER:
- 200 g smør
- 2 dl lys sirup
- 100 g sukker
- 100 g brunt sukker, farin
- 5 ts kanel
- 1/2 ts malt ingefær
- 1/2 ts malt nellik
- 5 ts kardemomme
- 5 dl kremfløte
- 700 g hvetemel
- 1 klype salt
- 5 ts natron
FREMGANGSMÅTE:
- Smelt smøret og tilsett sirup, sukker, brunt sukker, kanel, ingefær, nellik, kardemomme og kremfløte. Rør alt godt sammen.
- Rør sammen hvetemel, salt og natron i en stor bolle. Hell de våte ingrediensene sammen med melet og rør alt med en sleiv.
- Hvelv deigen ut på kjøkkenbenken og elt den godt sammen til en fast og smidig deig. Del deigen i fire emner og pakk hvert emne inn i plastfolie. Legg deigene i kjøleskapet over natten.
- Ta deigen ut og la den ligge i romtemperatur i 10-15 minutter du begynner å kjevle ut pepperkakene. Da er det lettere å kjevle den ut.
- Kjevle deigen til tynne leiver og trykk ut pepperkaker med ønskede former.
- Stek på 200 grader i ca. 5-6 minutter. Følg med underveis i stekingen, så pepperkakene ikke brenner seg.
- Pynt med melisglasur.