Pepperkakehus
Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekt-tegninger finner du her!
Et hjemmelaget pepperkakehus høre julen til. Oppskrift og arkitekttegninger finner du her!
Dette trenger du:
Pepperkaker:
1 dl sirup
150 g sukker
150 g smør
1 dl kremfløte
400 g hvetemel
½ ts malt nellik
½ ts malt ingefær
½ ts malt pepper
2 ts malt kanel
1 ts bakepulver
Glasur:
Ca. 5 dl melis
½ ss sitronsaft
1 eggehvite
Slik gjør du:
- Smelt sirup, sukker og smør i en kjele over svak varme til sukkeret er løst opp. Avkjøl og tilsett fløte.
- Vend sammen mesteparten av melet, krydder, bakepulver, og sikt blandingen over i kjelen med det andre. Arbeid sammen til en deig. Dryss resten av melet over deigen, og sett kaldt over natten.
- Elt deigen smidig, og kjevle den ut til en tynn leiv. Trykk ut kakefigurer med pepperkakeformer.
- Legg kakene på et ovnsbrett som er dekket med bakepapir. Stek kakene nederst i ovn ved 175 °C i ca. 12 minutter, eller til kakene har pen farge.
- Bland sammen ingrediensene til glasuren. Ha gjerne konditorfarge i glasuren. Ha glasuren i sprøytepose og pynt kakene etter eget ønske.
Last ned tegninger (PDF)