Appelsin- og vaniljekake

    Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur.

    Appelsin- og vaniljekake

    Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur. Skikkelig enkel å lage, og veldig god å spise.

     

    Gluten / 8-10 pers / Vegetar / 1.5 time

     

    INGREDIENSER:

    KAKERØRE:

    • 150 g romtemperert smør
    • 175 g sukker
    • Finrevet skall fra 1 appelsin
    • 2 egg
    • 200 g hvetemel
    • 1 ts bakepulver
    • 2 ts vaniljesukker
    • 1.5 dl melk
    • 1.5 appelsin i skiver

    GLASUR:

    • 100 g melis
    • Saft fra ca. ¼-½ appelsin

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
    2. Visp sammen smør, sukker og finrevet appelsinskall til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 3-5 minutter med en elektrisk håndvisp.
    3. Fjern skallet av 1.5 appelsin. Sørg for å skjære bort den hvite hinnen også. Skjær så appelsinene i skiver, ca 8-9 skiver totalt.
    4. Kakk eggene i smørblandingen og visp dem inn.
    5. Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røren sammen med melk.
    6. Visp til du har en glatt røre.
    7. Legg halvparten av appelsinskivene i bunnen av formen, hell røren i og ha andre halvpart av appelsinskivene på toppen.
    8. Stek i 45-50 minutter.
    9. Avkjøl.
    10. Rør sammen melis og appelsinsaft til du har en litt tykk, men rennende glasur.
    11. Ta kaken ut av formen og hell over glasuren.