Appelsin- og vaniljekake
Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur.
Appelsiner går det mye av i julen, og hvorfor ikke bake med det også? Dette er en saftig appelsin- og vaniljekake med appelsinglasur. Skikkelig enkel å lage, og veldig god å spise.
Gluten / 8-10 pers / Vegetar / 1.5 time
INGREDIENSER:
KAKERØRE:
- 150 g romtemperert smør
- 175 g sukker
- Finrevet skall fra 1 appelsin
- 2 egg
- 200 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1.5 dl melk
- 1.5 appelsin i skiver
GLASUR:
- 100 g melis
- Saft fra ca. ¼-½ appelsin
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
- Visp sammen smør, sukker og finrevet appelsinskall til det blir hvitt og luftig. Det tar ca. 3-5 minutter med en elektrisk håndvisp.
- Fjern skallet av 1.5 appelsin. Sørg for å skjære bort den hvite hinnen også. Skjær så appelsinene i skiver, ca 8-9 skiver totalt.
- Kakk eggene i smørblandingen og visp dem inn.
- Bland sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og ha det i røren sammen med melk.
- Visp til du har en glatt røre.
- Legg halvparten av appelsinskivene i bunnen av formen, hell røren i og ha andre halvpart av appelsinskivene på toppen.
- Stek i 45-50 minutter.
- Avkjøl.
- Rør sammen melis og appelsinsaft til du har en litt tykk, men rennende glasur.
- Ta kaken ut av formen og hell over glasuren.