Pølsestroganoff

    Klar, ferdig, suksess! Du kommer til å se bunnen av gryten på et øyeblikk. Vips, så er middagen borte!

    Pølsestroganoff

    La gjerne barna selv lage denne enkle retten. Det er en fin-fin nybegynner-rett for små kjøkkensjefer. 

    En frisk tomatsalat med olivenolje, eddik og basilikum smaker godt som tilbehør.

    Oppskrift på pølsestroganoff 

    Totaltid 20 minutter

    Dette trenger du til 4 porsjoner:

    • 250 g ris eller poteter

    • 500 g pølser

    • 1 gul løk

    • 1 ss smør til steking

    • 3 ss tomatpuré

    • 4 dl matfløte

    • 0,25 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 1 ss frisk timian

    Slik lager du stroganoff med pølse

    1. Kok ris eller poteter, alt etter hva du ønsker å servere til gryten.

    2. Skjær pølsene i mindre biter og hakk løken. Surr løken i smør i en kjele og tilsett tomatpuré og fløte. 

    3. Kok sausen litt sammen. Ha pølsebitene i sausen, og smak til med salt og pepper og timian.

    4. Server gryten med poteter eller ris til.

    Visste du dette?

    Pølser er både matkunst og vitenskap, og alle land har sine spesialiteter: I Tyskland, Italia og Spania finner du helt andre pølsertyper enn i Norge.

    I Danmark har de røde pølser som ligner våre wienerpølser. I Sverige spiser de mest pølser av alle folkene i Norden. Og da heter det «korv»!