Pølsestroganoff
Klar, ferdig, suksess! Du kommer til å se bunnen av gryten på et øyeblikk. Vips, så er middagen borte!
La gjerne barna selv lage denne enkle retten. Det er en fin-fin nybegynner-rett for små kjøkkensjefer.
En frisk tomatsalat med olivenolje, eddik og basilikum smaker godt som tilbehør.
Oppskrift på pølsestroganoff
Totaltid 20 minutter
Dette trenger du til 4 porsjoner:
-
250 g ris eller poteter
-
500 g pølser
-
1 gul løk
-
1 ss smør til steking
-
3 ss tomatpuré
-
4 dl matfløte
-
0,25 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
1 ss frisk timian
Slik lager du stroganoff med pølse
-
Kok ris eller poteter, alt etter hva du ønsker å servere til gryten.
-
Skjær pølsene i mindre biter og hakk løken. Surr løken i smør i en kjele og tilsett tomatpuré og fløte.
-
Kok sausen litt sammen. Ha pølsebitene i sausen, og smak til med salt og pepper og timian.
-
Server gryten med poteter eller ris til.
Visste du dette?
Pølser er både matkunst og vitenskap, og alle land har sine spesialiteter: I Tyskland, Italia og Spania finner du helt andre pølsertyper enn i Norge.
I Danmark har de røde pølser som ligner våre wienerpølser. I Sverige spiser de mest pølser av alle folkene i Norden. Og da heter det «korv»!