Kremet viltgryte med reinskav

    Her får du den mest kremete gryten av alle gryter, nemlig viltgryte med masse godt. Bruk norske gode rotgrønnsaker sammen med god reinsdyrskav

    Her får du den mest kremete gryten av alle gryter, nemlig viltgryte med masse godt. Bruk norske gode rotgrønnsaker sammen med god reinsdyrskav. Det er ikke noe hokuspokus, bare skikkelig gode råvarer!

    4-5 personer / Glutenfri / 50 minutter

    INGREDIENSER:

    • 2 ss smør
    • 2 ss olje
    • 350 g reinsdyrskav
    • 400 g poteter
    • 3 gulrøtter
    • 400 g sellerirot
    • 1 løk
    • 4 dl vann
    • 2 ss viltfond
    • 1 boks creme fraiche
    • 2 dl kremfløte
    • 2 ts ripsgele
    • 5 tørkede einebær
    • 2 kvaster timian
    • 2 gode klyper salt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell grønnsakene og kutt dem i terninger. Kutt løken i litt små biter og ha den sammen med de andre grønnsakene.
    2. Varm smør og olje på høy varme i en panne. Stek reinsdyrskavet så det brunes, hell det så over i en annen panne.
    3. Varm opp litt mer smør og olje og stek grønnsakene (alle) på middels varme i 5 minutter.
    4. Hell i vann, viltfond, creme fraiche, kremfløte, ripsgele, knust einebær, timian og viltkjøttet.
    5. Kok opp og la det koke uten lokk i 15 minutter eller til grønnsakene er møre. 
    6. Smak til med salt og server, gjerne med tyttebær til.