Chili con carne
Chili con carne, denne raske og mettende kjøttgryta du kan variere ut i fra hva du har i kjøleskapet, er et supert middagsalternativ - enten det er i en stressende hverdag eller som en god utfordrer til fredagstacoen.
Selv om Chili con carne er spansk og betyr chili med kjøtt, kan du fint gjøre den vegetarisk ved å øke mengden grønnsaker, droppe kjøttet og erstatte oksefond med grønnsaksbuljong.
Oppskrift på chili con carne
Totaltid 20 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
4 porsjoner villris, eller annenn type ris
-
1 gul løk
-
1 gul paprika
-
400 g karbonadedeig
-
1 ss olje
-
0,5 rød chili, hakket
-
1 ts paprikapulver
-
1 ts salt
-
1 ts pepper
-
2 ss oksefond
-
2 bokser hakkede tomater
-
1 boks kidneybønner
-
1 boks store hvite bønner
Slik lager du chili con carne
-
Kok risen som anvist på pakken. Skrell løken og hakk den og paprikaen fint.
-
Brun karbonadedeig, løk og paprika i olje i en kjele. Krydre med chili, paprikapulver, salt, pepper og fond. Ha over hakkede tomater og kok under lokk i 10 minutter.
-
Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i kjelen sammen med det andre. Kok videre i 5 minutter, og smak til gryten med salt og pepper.
Tips!
Lag gjerne dobbel porsjon. Chili con carne egner seg perfekt til å fryses ned og ha på lur en dag du trenger kjapp og god middag!