Grillspyd med kjøtt og tomatsalsa

    Lag hjemmelagde grillspyd med kjøttdeig og gode krydder. Grill dem eller stek dem i pannen. Tomatsalsaen frisker opp måltidet og gjør denne middagen til en sommerfavoritt.

    Grillspyd med kjøtt og tomatsalsa

    Grillspyd med krydret kjøttdeig, tomatsalsa og mozzarella gir sydenvibber og sommerfølelse. Men du kan også steke kjøttet i pannen. Godt blir det uansett. 

    4 personer/ 30 minutter

    INGREDIENSER

    Tomatsalsa:

    • 10 cherrytomater
    • 1 fersk mozzarella
    • ½ sjalottløk
    • 1 neve basilikum
    • 1 ss olivenolje
    • 1 god klype salt
    • 1 klype pepper
    • Saft fra ¼ sitron

    Grillspyd:

    • 500 g kjøttdeig
    • 1 lite egg
    • 2 ts oregano
    • ½ ts spisskummen
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 2 hvitløksfedd
    • 4 grillspyd
    • 4 pølsebrød
    • Rømme
    • Ruccola

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skjær tomatene i to og ha dem over i en skål. Skjær mozzarellaen i terninger og bland den sammen med tomatene. Rør inn finhakket sjalottløk, hakket basilikum, olivenolje, salt, pepper og saften fra ¼ sitron.
    2. For å lage grillspydene blander du sammen kjøttdeig, egg, oregano, spisskummen, salt, pepper og presset hvitløk. Klem kjøttet rundt grillspydene og legg dem på grillen. Du kan også steke dem i en stekepanne. Hvis du ikke har grillspyd kan du rulle kjøttboller og steke dem.

    3. Server grillspydene sammen med tomatsalsaen, gode pølsebrød, rømme og ruccola.