Grillspyd med kjøtt og tomatsalsa

    Lag hjemmelagde grillspyd med kjøttdeig og gode krydder. Grill dem eller stek dem i pannen. Tomatsalsaen frisker opp måltidet og gjør denne middagen til en sommerfavoritt.

    Grillspyd med krydret kjøttdeig, tomatsalsa og mozzarella gir sydenvibber og sommerfølelse. Men du kan også steke kjøttet i pannen. Godt blir det uansett. 

    4 personer/ 30 minutter

    INGREDIENSER

    Tomatsalsa:

    • 10 cherrytomater
    • 1 fersk mozzarella
    • ½ sjalottløk
    • 1 neve basilikum
    • 1 ss olivenolje
    • 1 god klype salt
    • 1 klype pepper
    • Saft fra ¼ sitron

    Grillspyd:

    • 500 g kjøttdeig
    • 1 lite egg
    • 2 ts oregano
    • ½ ts spisskummen
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 2 hvitløksfedd
    • 4 grillspyd
    • 4 pølsebrød
    • Rømme
    • Ruccola

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skjær tomatene i to og ha dem over i en skål. Skjær mozzarellaen i terninger og bland den sammen med tomatene. Rør inn finhakket sjalottløk, hakket basilikum, olivenolje, salt, pepper og saften fra ¼ sitron.
    2. For å lage grillspydene blander du sammen kjøttdeig, egg, oregano, spisskummen, salt, pepper og presset hvitløk. Klem kjøttet rundt grillspydene og legg dem på grillen. Du kan også steke dem i en stekepanne. Hvis du ikke har grillspyd kan du rulle kjøttboller og steke dem.

    3. Server grillspydene sammen med tomatsalsaen, gode pølsebrød, rømme og ruccola.