Burger med bønner, ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål
Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Burger med bønner er spesielt godt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål. Et grønt alternativ til den klassiske burgeren.
Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Bønneburger med parmesan er skikkelig godt, spesielt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål – et grønt alternativ til den klassiske burgeren.
4 burgere / Gluten / Vegetar / 40 min
INGREDIENSER:
Ovnsstekt søtpotet:
- 1 middels stor søtpotet
- 3 ss olivenolje
- 1 ts salt
Bønneburger:
- 3 dl kokt quinoa
- 1 kartong bønnemix
- 1 egg
- 1 dl panko til panering
- 1 hvitløksfedd, presset
- ½ ts salt
- 1 klype pepper
- 1 ts hvitløkspulver
- 1 neve revet parmesan
- 4 skiver cheddarost
Stekt grønnkål:
- 1 pakke grønnkål
- 2 ss smør
- 1 skvis sitronsaft
- Litt salt
Dressing:
- ½ beger rømme
- 2 ts dijonsennep
- 1 god klype salt
- 1 skvis sitronsaft
- 1 lite hvitløksfedd, presset
- Burgerbrød
FREMGANGSMÅTE:
- Kutt søtpoteten (med skall) i tynne staver. Bland dem med olje og salt og legg dem utover et stekebrett. Stek på 210 grader varmluft i ca 25-30 minutter eller til de begynner å karamellisere seg.
- Hell av laken på bønnemixen og skyll dem i vann. Mos med en gaffel.
- Bland resten av ingrediensene med bønnemosen og form 4-5 burgere.
- Varm olje i en panne og stek burgerne i ca 6 minutter på hver side.
- Ha til slutt på cheddar, legg på lokk og stek til osten har smeltet.
- Varm smør i en panne og stek grønnkålen på medium varme i ca 6-7 minutter. Press over litt sitronsaft og salt, sett til side.
- Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
- Server burgerne med hamburgerbrød, dressing, grønnkål og stekt søtpotet.