Burger med bønner, ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål

    Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Burger med bønner er spesielt godt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål. Et grønt alternativ til den klassiske burgeren.

    Burger med bønner, ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål

    Vegetarburgere kommer i mange smaker og størrelser. Bønneburger med parmesan er skikkelig godt, spesielt sammen med ovnsstekt søtpotet og smørstekt grønnkål – et grønt alternativ til den klassiske burgeren.

    4 burgere / Gluten / Vegetar / 40 min

    INGREDIENSER:

    Ovnsstekt søtpotet:

    • 1 middels stor søtpotet
    • 3 ss olivenolje
    • 1 ts salt

    Bønneburger:

    • 3 dl kokt quinoa
    • 1 kartong bønnemix
    • 1 egg
    • 1 dl panko til panering
    • 1 hvitløksfedd, presset
    • ½ ts salt
    • 1 klype pepper
    • 1 ts hvitløkspulver
    • 1 neve revet parmesan
    • 4 skiver cheddarost

    Stekt grønnkål:

    • 1 pakke grønnkål
    • 2 ss smør
    • 1 skvis sitronsaft
    • Litt salt

    Dressing:

    • ½ beger rømme
    • 2 ts dijonsennep
    • 1 god klype salt
    • 1 skvis sitronsaft
    • 1 lite hvitløksfedd, presset
    • Burgerbrød

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Kutt søtpoteten (med skall) i tynne staver. Bland dem med olje og salt og legg dem utover et stekebrett. Stek på 210 grader varmluft i ca 25-30 minutter eller til de begynner å karamellisere seg.
    2. Hell av laken på bønnemixen og skyll dem i vann. Mos med en gaffel.
    3. Bland resten av ingrediensene med bønnemosen og form 4-5 burgere.
    4. Varm olje i en panne og stek burgerne i ca 6 minutter på hver side.
    5. Ha til slutt på cheddar, legg på lokk og stek til osten har smeltet.
    6. Varm smør i en panne og stek grønnkålen på medium varme i ca 6-7 minutter. Press over litt sitronsaft og salt, sett til side.
    7. Lag dressingen ved å røre sammen alle ingrediensene.
    8. Server burgerne med hamburgerbrød, dressing, grønnkål og stekt søtpotet.