Pannekaker med gresk yoghurt og honning
De fleste elsker pannekaker, og det er alltid gøy å heve smaken et hakk. Disse er laget med en sitron- og honningsaus som er nydelig til pannekakene.
Pannekaker er lett å elske, men det er alltid gøy å heve smaken et hakk. Sitron- og honningsaus er nydelig til pannekakene.
4 personer / 30 min / Gluten
INGREDIENSER:
- 3 dl melk
- 2 egg
- 150 g hvetemel
- 2 klyper salt
- 1 ss sukker pr pannekake (til karamellisering)
HONNING- OG SITRONSAUS:
- 2 ss honning
- Saft fra ½ sitron
- Gresk yoghurt
- Pistasjnøtter
FREMGANGSMÅTE:
- Pisk sammen alle ingrediensene unntatt sukkeret, til pannekakerøren. Sørg for å få en klumpefri røre. La røren stå i 30 minutter på benken.
- Stek tynne pannekaker i smør i en varm panne.
- Etter at du har stekt ferdig alle pannekakene, drysser du 1 ss sukker i pannen og legger én og én pannekake tilbake i pannen på middels varme. Gjør dette med alle pannekakene, og strø 1 ss sukker i pannen mellom hver gang.
- Stek til sukkeret har smeltet og pannekakene karamelliseres.
- Lag honning- og sitronsausen. Ha honning og sitronsaft i samme panne som du stekte pannekakene i. Rør til honningen har smeltet og du har en sticky saus.
- Server pannekakene med gresk yoghurt, hakkede pistasjnøtter og honning- og sitronsausen.