Helgefrokost

    Alle vil vel ha tid til en lang og avslappende helgefrokost. Her får du noen herlige oppskrifter på hvordan du starter dagen med noe skikkelig digg!

    Helgefrokost

    Det er deilig med en lang og avslappende helgefrokost. Her får du noen av de beste oppskriftene på hvordan du kan starte dagen med noe skikkelig digg. Bananpannekaker er elsket av både store og små, og granola med kakao er en sikker vinner.

    Granola med kakao og cashewnøtter:

    • 100 g lettkokte havregryn
    • 50 g usaltede cashewnøtter
    • 2 ss smør
    • 2 ss maple syrup
    • 2 klyper salt
    • 1 ss kakaopulver
    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg et bakepapir på et stekebrett og sett til side.
    2. Smelt smør og maple syrup.
    3. Hakk cashewnøtter og bland dem sammen med havregryn, smøret og maple syrup, salt og kakaopulver. Rør alt godt sammen.
    4. Fordel granolaen utover stekebrettet.
    5. Stek i 20 minutter.

    Server granolaen sammen med yoghurt og blåbær, eller annen frisk frukt.

    Bananpannekaker:

    • 2 dl lettkokte havregryn
    • 1 egg
    • 1 dl havremel
    • 2.5-3 dl melk
    • 1 stor moden banan (ca. 180 g)
    • 1 klype salt
    1. Kjør sammen alle ingrediensene med en stavblender.
    2. Stek små pannekaker i en varm stekepanne med smør.

    Egg og avokado:

    • 1 egg
    • ½ avokado
    • ¼ limesaft
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 1 grov brødskive
    1. Bløtkok egget (ca. 7 minutter koketid).
    2. Mos sammen avokado og limesaft.
    3. Fordel avokadomosen på skiven, topp med egg, salt og pepper.