Ciabatta med eggerøre, pesto og prosciutto

    17.mai frokost er hyggelig, og ofte blir man bedt om å ta med noe. Deilig eggerøre, nystekt ciabatta og stekt prosciutto er alltid populært.

    Ciabatta med eggerøre, pesto og prosciutto

    Eggerøre med ciabatta og sprøstekt prosciutto er supergodt når du skal lage noe ekstra til helgefrokosten, til brunsj med venner eller kanskje til 17.mai-frokosten. Lag hjemmelaget pesto og en skikkelig god eggerøre, stek ciabatta og skiver med prosciutto. Så kan folk forsyne seg som de selv ønsker. Dette er en stor porsjon som rekker til 8 personer.

    Hjemmelaget pesto:

    • 2 fedd hvitløk
    • 2 potter basilikum
    • 4 ss sitronsaft
    • 80 g revet parmesan
    • 1 dl extra virgin olivenolje
    • 2 never pinjekjerner
    • 2 klyper salt

    Eggerøre:

    • 12 egg
    • 100 g smør
    • 4 klyper salt

    Tilbehør:

    • Ciabatta
    • 12 skiver prosciutto
    • 4 avokadoer
    • 1 pose ruccola

    Begynn med å lage pestoen. Ha alle ingrediensene i en liten blender eller en høy kolbe og kjør alt sammen i blenderen eller med stavmikser. Når du har fått en jevn pesto er den ferdig, det går veldig fort.
    Rist pinjekjernene i en tørr panne til de er gylne.

    Trikset når du skal lage eggerøre er å ikke bruke for høy varme. Kakk eggene i en stekepanne og ha i smørterningene. Sett pannen på middels varme og bruk en slikkepott eller visp til å vispe sammen eggene. Det vil ta litt lengre tid for eggene å stivne siden varmen ikke er så høy, men eggerøren vil bli så mye bedre. Når eggene begynner å stivne og de har fått en konsistens du liker, kan du trekke platen av varmen. Dryss med litt salt.

    Stek prosciutto i en panne med litt olje og stek ciabatta i ovnen. Smør et godt lag med pesto på hver ciabatta, legg på eggerøre, stekt prosciutto, avokado, ruccola og litt mer pesto.