Amerikanske pannekaker til helgefrokosten eller en spesiell anledning
Amerikanske pannekaker er SKIKKELIG godt, og veldig enkelt å lage. Det er vel en barnefavoritt, men du skal ikke se bort ifra at de voksne i familien spiser minst like mange.
Amerikanske pannekaker er skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Og det er ikke bare en barnefavoritt, du skal ikke se bort ifra at de voksne i familien spiser minst like mange.
Ca. 10 stk / Gluten / 30 min
INGREDIENSER:
- 200 g hvetemel
- 50 g sukker
- 3 ss bakepulver
- ½ ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 50 g smør
- 2 dl melk
- 2 egg
- Olje og smør til steking
- Friske bær og honning/maple syrup til servering
FREMGANGSMÅTE:
- Rør sammen mel, sukker, bakepulver, salt og vaniljesukker.
- Smelt smør på litt høy varme mens du pisker i det. Når smøret har fått en gyllen nøttebrun farge kan du trekke kjelen kjapt av platen og røre inn melk. Visp så inn eggene før du heller det over i de tørre ingrediensene.
- Visp til du får en klumpefri røre.
- Stek ca. to og to pannekaker av gangen, de skal være litt små i størrelsen. Du vil få ca. 10 pannekaker av denne røren.
- Server med friske bær og honning.