Tomat og torsk i form
En skikkelig god hverdagsrett som virkelig får frem de gode smakene i både tomatene og torsken. Det er lett å lage og kjempesunt.
En sunn, enkel og skikkelig god hverdagsrett som virkelig får frem de gode smakene i både tomatene og torsken. Bytt evt. ut kremfløten med bare matfløte i stedet.
4 personer
40 minutter
Glutenfri
Ingredienser:
- 2 ss olje
- 1 liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 4 tomater
- 2 dl matfløte
- 1.5 dl kremfløte
- 2 ts tørket estragon
- 1 ss flytende kyllingfond
- 1 neve fersk basilikum
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 350-500 g lettsaltet torsk uten skinn
- Sitron
- Kokt ris
Slik gjør du:
- Varm olje i stekepanne. Skjær opp tomatene i terninger og stek dem i 5 minutter. Ha i finhakket løk og hvitløk og stek et par minutter til.
- Hell i matfløte, kremfløte, estragon og flytende kyllingfond. Smak til med salt og pepper.
- Hell det over i en ildfastform og legg torsken i. Hakk opp basilikum og ha det over.
- Stek på 200 grader over/undervarme i 15-18 minutter.
- Server med kokt ris, litt sitron og gjerne mer fersk basilikum.