Stekt torsk med ertepuré
Torsk er en fisk vi alle kan like! Sammen med en herlig, grønn ertepuré og salt bacon er dette intet mindre enn et stjernelag på middagsbordet!
Torsk servert med herlig, grønn ertepuré og salt bacon er dette intet mindre enn et stjernelag på middagsbordet! Her har vi valgt å pannesteke torskefilet, men den kan fint ovnsbakes midt i ovnen ved 200 °C i ca. 12 minutter.
Oppskrift på stekt torsk med ertepuré
Totaltid 25 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
800 g poteter
-
1 pk bacon
-
4 biter torskefilet, à ca 170 g
-
1 ss smør til steking
-
1 håndfull ertespirer (kan sløyfes)
Ertepuré
-
400 g frosne erter
-
1 fedd hvitløk
-
1 dl rømme
-
0,5 t salt
-
0,25 ts pepper
Slik lager du nydelig stekt torsk med bacon og ertepuré
Ertepuré
-
Ha erter og hvitløk i en kjele og kok opp. Sil av vannet og tilsett rømmen.
-
Kjør til puré med en stavmikser, og smak til med salt og pepper.
Pannestekt torsk
-
Kok potetene, del dem i mindre biter om du har dårlig tid.
-
Kutt baconet i biter og stek det sprøtt.
-
Smelt smør i en stekepanne. Krydre torsken med salt og pepper. Når smøret er blitt nøttebrunt, ha i torsken og stek den i ca 2 minutter på hver side. Når torsken flaker seg, er den ferdigstekt.
-
Server med kokte poteter, ertepuré og ha erteskudd på toppen.
Tips!
Har du forsøkt å dyrke dine egne ertespirer? Legg vanlige, tørre erter i vann over natten. Legg så ertene tett i tett oppå jord eller fuktig bomull. Hold ertene fuktige, og etter 10-14 dager har du de lekreste erteskudd.