Stekt ris med steinbit og limesaus

    Spis fisk og hold deg frisk! Bedre kan ikke denne retten oppsummeres.

    Stekt ris med steinbit og limesaus

    Smak til sausen i denne kjappe fiskemiddagen med karri i stedet for sambal oelek for litt ekstra smak. Du kan også bytte ut steinbiten med annen fisk, for eksempel torsk, kveite eller sei.


    Oppskrift på stekt ris med steinbit og limesaus

    Totaltid 15 minutter

    Til 4 porsjoner trenger du: 

    • 0,5 ts gurkemeie

    • 2 ss solsikkeolje

    • 1 rødløk, finhakket

    • 2 vårløk, i ringer

    • 4 porsjoner kokt ris

    • 600 g steinbitfilet

    • 2 ss smør

    • 4 ss urter, finhakket (kjørvel, basilikum og/eller dill)

    Limesaus

    • 2 dl lettrømme

    • 1 lime, revet skall og saft

    • 1/2 ts sambal oelek (chilipasta)

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    Slik lager du stekt ris med steinbit og limesaus

    Limesaus

    1. Bland lettrømme, sambal oelek og skallet og saften av lime. Smak til sausen med salt og pepper. La sausen stå kaldt til servering.

    Stekt ris med steinbit

    1. Fres gurkemeie i oljen over middels varme i 2-3 minutter. Ha i løk, vårløk og kokt ris og la dette steke sammen til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter.

    2. Skjær steinbitfileten i grove biter. Krydre bitene med salt og pepper, og stek fisken i smør i en stekepanne til fisken er gjennomstekt og saftig.

    3. Vend fisken i de finhakkede urtene og server bitene på den stekte risen. Limesausen serverer du ved siden av.