Stekt laks med smørsaus og asparges
Smørsaus med gressløk er så godt at det nesten er sausen som spiller hovedrollen. Server den med pannestekt laks og fersk asparges.
Smørsaus med gressløk er så godt at det nesten er sausen som spiller hovedrollen. Server den med pannestekt laks og fersk asparges. Laksen trenger bare 6 minutter i pannen. Ha gjerne gode kokte poteter til.
4 personer / Glutenfri / 45 minutter
Smørsaus med gressløk:
- 3 dl kremfløte
- 150 g smør i terninger
- Saft fra ½-¾ sitron
- Salt og pepper
- 2 ss finhakket gressløk
Laks og asparges:
- 800 g salmalaks
- Salt og pepper
- 1 ss smør
- 1 ss olje
- 1 bunt aspargestopper
- Sitron
FREMGANGSMÅTE:
- Kok kremfløten til du har 1,5 dl igjen. Skru ned varmen så fløten ikke koker mer og pisk inn smør i terninger, litt av gangen til sausen tykner. Visp inn sitronsaft og smak til med salt og litt pepper. Rør til slutt inn finhakket gressløk. Ikke la denne sausen koke, bare hold den varm.
- Krydre laksen med salt og pepper og del den i porsjonsstørrelser.
- Smelt smør og olje på middels/høy varme og legg fisken i. Hvis det er plass i pannen kan du steke aspargesen samtidig. Stek fisken i ca. 3 minutter på hver side. Aspargesen skal ha litt tyggemotstand, men myk når den er klar. Stek evt aspargesene etter du har stekt laksen om det ikke var plass i pannen.
- Skvis noen dråper sitronsaft over fisken og aspargesen før servering.
Tips : Bruk gjerne basilikum eller persille i sausen i stedet for gressløk.Du kan også servere kokte poteter eller ris til hvis du ønsker litt mer karbohydrater.