Soyalaks med grønnsaker
Laks og soya er et drømmepar! Hvorfor oppdaget vi ikke dette mye tidligere?
Laks og soya er et drømmepar. Grønnsakene i denne retten kan du variere etter hva du selv liker og har for hånden. Server gjerne soyalaksen med jasminris og limebåter.
Oppskrift på soyalaks med grønnsaker
Totaltid 20 minutter.
Til 4 porsjoner trenger du:
-
4 ss soyasaus
-
1 ss sesamolje
-
1 ss flytende honning
-
0,5 stk chili, i ringer
-
4 lakseskiver, à ca 160 g
-
600 g grønnsaker f.eks. gulrot, sukkererter, squash, aubergine, reddiker
-
2 ss nøytral olje til steking
-
1 ts salt
-
0,5 ts pepper
-
2 ss ingefær, revet
-
2 ss kokosflak
Slik lager du soyalaks med grønnsaker
-
Bland sammen soyasaus, sesamolje, honning og chili til en marinade. Dekk fiskestykkene med marinaden og sett kaldt. La laksen marinere i minst 10 minutter, men gjerne opp til til 2 timer – avhengig av hvor god tid du har.
-
Skrell og kutt grønnsakene i like store biter eller strimler. Varm opp en wok eller en stor stekepanne, og wok grønnsakene raskt i litt olje. Krydre med salt og pepper, ingefær, kokos og sesamfrø.
-
Stek laksen i stekepanne i ca. 2 minutter på hver side rett før servering.
Visste du dette?
Visste du at soyasausen ble fremstilt i Kina allerede 500 år f.Kr.? Derfra kom den til Japan, og har siden spredt seg videre verden over.