Smørstekt torsk med spinatsaus og ris
Hvor godt er ikke smørstekt torsk? Spinatsaus passer helt supert sammen med torsken og gjør det til skikkelig nam-mat.
Hvor godt er ikke smørstekt torsk? Spinatsaus passer helt supert sammen med torsken og gjør det til skikkelig nam-mat.
4 personer
45 minutter
Glutenfri
Ingredienser:
- 2 ss smør
- 1 ss olje
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 200 g fersk bladspinat
- 2 dl kremfløte
- 1 dl vann
- 1 ss flytende kyllingfond
- Salt og pepper
- 400 g lettsaltet torsk
- 1 klype pepper
- 2 ss smør til steking
- Ris til servering
- 1 lime
Slik gjør du:
- Varm smør og olje i en kjele.
- Stek hakket sjalottløk og hvitløk i 3 minutter på middels varme før du har i spinaten.
- Stek til spinaten har falt sammen, men pass på å ikke bruke for høy varme så løk og hvitløk brenner seg.
- Hell i kremfløte, vann og fond. La det småkoke i 8 minutter før du har alt over i en blender, eller bruk stavmikser.
- Kjør alt til en glatt saus. Smak til med salt og pepper.
- Smelt smør i en panne på middels/høy varme.
- Fjern evt skinn på torsken. Pepre fisken.
- Smørstek torsken så den blir gyllen på hver side. Den er ferdig når fisken flaker seg.
- Server smørstekt torsk med kokt ris og spinatsaus.
- Skvis over litt limesaft før servering.