Sitrusmarinert salma
Dette er en litt ny måte å lage klassisk gravet laks på. Her er Salmalaks marinert i lime og sitron og en dæsj vodka.
Dette er en litt ny måte å lage klassisk gravet laks på. Salmalaks er marinert i lime, sitron og en dæsj vodka. La fisken ligge i marinaden i 2 dager før den skjæres opp og serveres. Perfekt til julefrokosten eller til det tradisjonelle koldtbordet.
4 personer / 10 min + to døgn i kjøleskapet / Glutenfri
INGREDIENSER:
- 300 g Salma
- 2 ts sukker
- 2 ts salt
- 2 ss vodka
- Saft fra 1 lime
- Saft fra ½ sitron
- 1 neve fersk dill
FREMGANGSMÅTE:
- Pensle laksen med vodka på begge sider.
-
Bland sammen sukker og salt og strø over begge sidene.
-
Legg fisken i en tett pose og skvis over limesaft og sitronsaft.
-
Legg posen med fisk og marinade i kjøleskapet i to dager før du skjærer den i tynne skiver. Legg utover et fat og strø på godt med fersk dill.