Sashimi av laks
Sashimi er en japansk rett med rå fisk som er skåret i tynne skiver. Dette er i høyeste grad en sunn, enkel og velsmakende middag.
Sashimi er en japansk rett med rå fisk som er skåret i tynne skiver. Dette er i høyeste grad en sunn, enkel og velsmakende middag. Vil du ha en litt mer spicy rett, kan du tilsette litt finhakket chili og limesaft i soyasausen. Bruk gjerne fersk laks beregnet for sushi og sashimi.
Oppskrift på sashimi av laks
Totaltid 20 minutter
Dette trenger du til 4 porsjoner
-
250 g ris
-
600 g SALMA eller annen god laksefilet uten skinn og ben
-
4 reddiker
-
1 agurk
-
4 blader grønn salat
-
4 ss sesamfrø, ristede
-
8 ss soyasaus
Slik lager du sashimi av laks
-
Kok risen etter anvisningen på pakken.
-
Skjær laksefileten i tynne skiver med en skarp kniv og fordel på tallerkener eller et serveringsfat.
-
Skjær reddikene i tynne skiver og agurken i små staver.
-
Legg blader av grønn salat, reddik og agurk oppå laksen og dryss ristede sesamfrø og soyasausen over retten like før servering.
Visste du dette?
Sashimi består av to ord; ”sashi” som betyr bit og ”mi” som betyr kropp.