Ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos

    Ovnsstekt laks med søte rotgrønnsaker er en deilig og næringsrik middag. Sammen med potetmos er dette rett og slett nydelig!

    Ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos

    Ovnsstekt laks med søte rotgrønnsaker er en deilig og næringsrik middag. Sammen med potetmos er dette rett og slett nydelig! For å få middagen enda kjappere ferdig, kan du skjære grønnsakene og fisken i mindre biter. Hvis du skreller potetene og forbereder rotgrønnsakene dagen før, sparer du ekstra mye tid når du kommer hjem fra jobben.

    Oppskrift på ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos 

    Totaltid 50 minutter.
    Steketid 30 minutter.

    Til 4 porsjoner trenger du:

    Potetmos

    • 700 g kokefaste poteter

    • 1 ss smør

    • 2 dl melk

    • 0,5 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    Lakseform

    • 3 gulrøtter

    • 0,5 kålrot

    • 0,5 sellerirot

    • 1 ss flytende honning

    • 1 ss olivenolje

    • 4 laksefilet à 160 gram

    • 3 vårløk, hakket

    • 1 ts salt

    • 0,5 ts pepper

    Slik lager du ovnsstekt laks med rotgrønnsaker og potetmos

    Lakseform

    1. Skrell og skjær gulrot, kålrot og sellerirot i like store biter. Ha bitene i en ildfast form, og ringle over honning og olje. Krydre med salt og pepper, og stek midt i ovnene ved 200 °C i 20 minutter.

    2. Ta formen ut av ovnen og legg på laksefileter og vårløk. Krydre laksen med salt og pepper, og stek videre midt i ovnen i 10 minutter. 

    Potetmos

    1. Skrell poteter og kutt dem i mindre biter. Ha potetbitene i en kjele og dekk med vann. Kok til potetene er møre. Husk at jo mindre biter du kutter potetene i, desto kortere tid tar det å koke dem.

    2. Sil av vannet og la potetene dampe fra seg et par minutter. Ha i smør og melk og pisk til mos med en ballongvisp. Smak til med salt og pepper.

    Visste du dette?

    Den søte gulrota vi kjenner i dag fikk vi først på 1800-tallet, etter at den var blitt dyrket fram i Nederland. Visste du også at potet kommer fra et folk som ble kalt tainoer? De «batata», og da snakket de om søtpotet.