Ovnsbakt torsk med potet og selleristappe og soyasmør
Smakfull torskemiddag.
2 voksne + 2 barn / 40 min / gluten
INGREDIENSER:
Potet og selleristappe:
- 350 g sellerirot
- 500 g mandelpotet
- 2 ss smør
- 0.5 dl melk
- 0.5 dl kremfløte
- 1 klype salt
Ovnsbakt torsk:
- 1 torskeloin filet
- 1 ss smør
- 2 klyper salt
Soyasmør:
- 100 g smør
- 1 sjalottløk, finhakket
- 1 hvitløksfedd, presset
- 80 ml soyasaus
- 1 neve bladpersille, hakket
FREMGANGSMÅTE:
- Skrell poteter og sellerirot og kutt dem i terninger.
- Kok møre, hell av vannet og la dem dampe av seg væsken.
- Mos poteter og selleri sammen med smøret.
- Rør inn melk og fløte, smak til med salt.
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Legg torsken i en ildfastform og ha over litt smør og salt.
- Stek i 15 minutter.
- Til soyasmøret kan du smelte smøret til det bruner seg.
- Trekk av varmen og rør inn hakket sjalottløk og presset hvitløk.
- Rør så inn soyasaus og hakket bladpersille.
- Server torsk med potetmos og soyasmør.