Ovnsbakt skrei med gulrot- og søtpotetpuré
Skreien er nå å få tak i. Det er en flott torsk som er fast i fisken og mild og god i smaken.
Skreien er bare i sesong fra en gang i januar til april, så det gjelder å benytte sjansen. Du kan tilberede den på flere måter. Ovnsbaking er en enkel måte å lage god fisk på. Serverer den gjerne med eggesmør og gulrot- og søtpotetpuré til.
4-6 pers
Glutenfri
60 minitter
Ingredienser:
- Ca. 1.3 kg hel skreifilet
- 4 klyper salt
- 2 klyper pepper
- 2 ss smør
- Skall fra ½ sitron
- 1 søtpotet (ca. 475 g)
- 4 gulrøtter (ca. 500 g)
- 100 g smør
- 1.5 dl kremfløte
- Salt
- 100 g smør til sausen
- 1 hardkokt egg
- 2 ss hakket fersk gressløk
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 180 grader over/undervarme. Legg et stykke sølvfolie på et stekebrett og legg fisken oppå.
- Brett sidene av folien litt inn så du lager en kant rundt fisken. Da vil ikke smøret flyte utover hele stekebrettet.
- Dryss over med salt, pepper, finrevet sitronskall og små klatter med smør, ca. 2 ss.
- Stek skreien i ca. 30 minutter eller til den flaker seg.
- Mens skreien steker kan du skrelle gulrøttene og kutte dem i små biter. Skrell søtpoteten og kutt den i litt større biter. Ha gulrøtter og søtpotet i en kjele med vann og kok opp under lokk. La det koke i ca. 15 minutter eller til grønnsakene er møre.
- Hell av vannet og ha i 100 g smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å kjøre grønnsakene til en puré. Smak til med salt.
- Smelt 100 g smør til eggesmøret og ha i hakket kokt egg og hakket gressløk.
- Server skrei med puré og eggesmør.