Ørretnuggets med sweet & sour-dip

    Dette er middag som familien vil elske! Små fiskenuggets som er sprø utenpå, rykende varme og saftige inni og byr på lette, friske smaker som barna liker godt.

    Dette er middag som familien vil elske! Små fiskenuggets som er sprø utenpå, rykende varme og saftige inni og byr på lette, friske smaker som barna liker godt. Her kan du enkelt bytte ørret med laks eller en annen fast fisk, som for eksempel steinbit.

    Tips! Rømme som du smaker til med sennep og honning er et godt alternativ til den sur-søte dippen vi her foreslår. 

    Oppskrift på ørretnuggets med sweet & sour salat

    Totaltid 15 minutter

    • 600 g ørretfilet

    • 1 ts salt

    • 0,25 ts pepper

    • 1 dl hvetemel

    • 2 egg, sammenpisket

    • 2 dl strøkavring

    • 2 ss olje til steking

    • 0,5 isbergsalat

    • 12 cherrytomater

    • 1 agurk

    • 1 sjalottløk

    • 2 reddiker

    • 2 ss koriander

    Dipp

    • 2 dl lettrømme

    • 1 dl sweet chilisaus

    Slik lager du Ørretnuggets med sweet & sour salat

    1. Skjær fisken i biter, og krydre med salt og pepper. Sett fram tre boller som du fyller med henholdsvis mel, egg og strøkavring. 

    2. Vend fisken først i mel, så i egg og til slutt i strøkavring.

    3. Stek fisken på begge sider i olje til den er gjennomstekt og paneringen er sprø.

    4. Vask og brekk opp salaten i mindre biter. Del tomater og agurk i biter. Skjær løk og reddiker i skiver, og vend sammen med salat, tomat og agurk.

    5. Fordel salaten på tallerkener og dryss over frisk koriander. Server nuggets med rømme og sweet chilisaus.

     

    Visste du dette?

    Ørret er en laksefisk. Sportfiskerne elsker den, og det gjør matelskerne også.

    Ørreten kom til Norge etter siste istid. Den kom svømmende fra havet og fortsatte oppover elvene.

    Agurken er en gammel kulturplante, som ble dyrket i India allerede for 3000 år siden.