Lettsaltet torsk med ovnsstekte gulrøtter og eggesmør

    Husmannskost er godt, og en av favorittene er noe så enkelt og godt som lettsaltet torsk.

    Det er noe helt eget med husmannskost, og lite er så enkelt og godt som lettsaltet torsk. Gulrøttene blir ekstra gode når de ovnsstekes med litt smør. Poteter og eggesmør er en selvfølge til.

    2 personer
    Glutenfri
    40 minutter

    Ingredienser:

    • 2 gulrøtter
    • 2 ts smør
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • 400-500 g lettsaltet torsk
    • 75 g smeltet smør
    • 1 egg
    • 1 ss fersk dill
    • Kokte poteter

    Slik gjør du: 

    1. Forvarm ovnen til 210 grader.
    2. Skrell gulrøttene og skjær dem i fire på langs. Legg dem i en ildfast form og ha over smør, salt og pepper. Stek i ovnen i 20-25 minutter.
    3. Kok egget i 8 minutter. Skrell det, hakk det i terninger og bland det med smeltet smør og dill.
    4. Kok opp en kjele med vann, skru ned varmen på platen til lav temperatur og legg fisken i. Sett på lokk og la den trekke i 8-10 minutter.
    5. Server torsken med gulrøtter, eggesmør og kokte poteter.