Lettsaltet torsk med gulrotstuing

    Med riktig tilbehør blir torsken fort et luksusmåltid, fullstappet med sunne næringsstoffer som både små og store har godt av.

    Lettsaltet torsk med gulrotstuing

    Lettsaltet torsk er en råvare som aldri går av moten. Servert med deilig gulrotstuing så har du et måltid som er perfekt til middag.

    Oppskrift på lettsaltet torsk med gulrotstuing

    Totaltid 25 minutter. 

    Til 4 porsjoner trenger du:

    • 800 g poteter


    Gulrotstuing

    • 6 gulrøtter

    • 1 ss smør

    • 2 ss hvetemel

    • 3 dl melk

    • 1 ts salt

    • 1 ts pepper

    • 0,5 appelsin, saft og revet skall

    • 2 ss eddik

    • 2 laurbærblader

     

    Tilbehør

    • 1 pakke frosne erter

    • 1 pakke bacon

    Lettsaltet torsk

    • 800 g lettsaltet torsk i biter

    Slik lager du lettsaltet torsk med gulrotstuing

    1. Kok potetene til de er møre.

    Gulrotstuing

    1. Skrell gulrøttene og skjær i biter. Kok gulrotbitene myke i lettsaltet vann. Sil vannet, og la bitene dampe seg tørre. Smelt smøret i en kjele og rør inn mel og melk til en tykk saus. Vend inn gulrotbitene og smak til med salt, pepper, appelsinsaft og skall.

    Tilbehør

    1. Kok opp lettsaltet vann og ha ertene i. La dem koke 1 minutt. Sil av vannet

    2. Klipp bacon i mindre biter og stek det gyllent i en stekepanne på middels varme

    Lettsaltet torsk

    1. Kok opp rikelig med vann i en kjele og ha i eddik og laurbær. Legg i fisken, legg på lokk og trekk kjelen til side. La det trekke i 10 minutter.

    2. Server lettsaltet torsk med gulrotstuing, kokte poteter, erter og sprøstekt bacon.

    Visste du dette?

    En servering kokte erter har mer vitamin C enn to store epler. En ert er grønn bare fordi den er umoden, mer modne erter er  gule i fargen. Å spise grønne erter ble moderne på 1600-1700-tallet, noe franskmennene så på som galskap siden ertene da var umodne.