Laks og mango med ingefærdressing
Deilig og sunt måltid som passer året rundt. Denne retten er helt ypperlig som en lunsj eller en litt lett middag.
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/obs-2.0/oppskrifter/2021/juni/laksebowl-med-mango-og-ingefardressing_img_9477.jpg?ref=9DC358DEF0)
Deilig og sunt måltid som passer året rundt. Denne retten er helt ypperlig som en lunsj eller en litt lett middag.
3 personer / Glutenfri / 20 minutter
INGREDIENSER
- 300 g salmalaks
- 1 mango
- 2 modne avokadoer
- 1 pakke ruccola
- 2 vårløk
- 3 ss sesamfrø
- 2 ss finhakket fersk ingefær
- 4 ss soyasaus
- 2 ss fishsause
- 1 rød chili
- Saft fra 2 lime
FREMGANGSMÅTE
- Kutt laks, mango og avokado i terninger og ha det i en stor bolle.
- Ha i ruccola og finhakket vårløk.
- Stek sesamfrøene i en tørr panne til de er gylne.
- Lag dressingen ved å finhakke ingefær og røre den sammen med soyasaus, fish sauce, finhakket chili og saften fra 2 lime.
- Rør dressingen inn i salaten og dryss sesamfrø over.