Kokosfisk
Kokosfisk, altså en fiskerett med både kokosmelk og kokosflak, kan være løsningen for å få barna til å spise mer fisk. Og det høres jo også så flott ut – og smaker skikkelig eksotisk!
Kokosfisk, altså en fiskerett med både kokosmelk og kokosflak, kan være løsningen for å få barna til å spise mer fisk. Og det høres jo også så flott ut – og smaker skikkelig eksotisk! Du kan bruke hvit fisk som i oppskriften, eller blande flere ulike fisketyper. Serveres gjerne med grønn salat og naanbrød ved siden av.
Oppskrift på kokosfisk
Totaltid 30 minutter
Steketid 20 minutter
Dette trenger du til 4 porsjoner:
-
250 g ris
-
700 g hvit fiskefilet, f.eks. torsk, steinbit eller sei
-
1 paprika
-
3 vårløk
-
1 boks kokosmelk
-
2 ts karri
-
1 sitron, saften
-
2 egg
-
1 ts salt
-
0,25 ts pepper
-
4 ss kokosflak
Slik lager du kokosfisk
-
Kok risen som anvist på pakken. Sett stekeovnen på 200 °C
-
Skjær fisk, paprika og vårløk biter, og ha det i en ildfast form.
-
Visp sammen kokosmelk, karri, sitronsaft og egg, og krydre med salt og pepper. Hell blandingen over fisken i formen.
-
Stek retten midt i ovnen ved 200 °C grader i ca. 20 minutter. De sist fem minuttene av steketiden drysser du over kokosflak.
-
Server med nykokt ris.
Visste du dette?
Kokosnøtta er en steinfrukt og veier vanligvis ca. 2 kg, men kan bli opptil 5 kg!