Helstekt torsk med pesto og grønnsaker

    Torsk er en sunn og veldig god fisk. Denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god! Hvis du ikke lager pestoen selv, kan du kjøpe på Obs.

    Torsk er en sunn og veldig god fisk, og denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god. Pesto er enkelt å lage selv og smaker himmelsk, men du kan også kjøpe pesto av god kvalitet.

    3-4 pers
    Glutenfri
    40 minutter

    Pesto:

    • 20 g pinjekjerner
    • 1 hvitløksfedd
    • 50 g fersk basilikum
    • 1 klype salt
    • 1 dl olivenolje (ikke extra virgin)
    • 1 ss sitronsaft
    • 70 g parmesan

    Torsk

    • 650 g torsk
    • 10 cherrytomater
    • 1 paprika
    • 250 g poteter
    • 3 ss olje
    • 2 ts tørket merian/oregano
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1 dl kremfløte/matfløte

    Slik gjør du: 

    1. Bruk en liten blender med knivblad for å lage pestoen. Kjør sammen pinjekjerner og hvitløksfedd. Ha i basilikum, salt, olivenolje, sitronsaft og revet parmesan og kjør det til en passe grov pesto.
    2. Bruk halvparten av pestoen til torsken. Resten kan du sette i kjøleskapet, den er perfekt å bruke på brødskiven.
    3. Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
    4. Del cherrytomatene i to, paprikaen i tynne strimer og potetene i terninger. Legg dem utover et stekebrett og ha på olje, merian, salt og pepper.
    5. Stek det i 20 minutter.
    6. Ta brettet ut av ovnen og legg torsken over grønnsakene (fjern evt. skinnet på fisken). Smør pesto over torsken.
    7. Hell fløte rundt grønnsakene i formen.
    8. Sett formen inn i ovnen igjen og stek i 17-20 minutter eller til torsken er akkurat gjennomstekt.