Helstekt torsk med grønnsaker og pesto
Torsk er en sunn og veldig god fisk. Denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god!
![](https://www.obs.no/cdn-cgi/image/width=1280,format=auto/globalassets/coop-aktiv/coop-obs/temasider/ida-gran/idagran_november_pestotorsk.jpg?ref=7E98DF60E9)
Torsk er en sunn og veldig god fisk, og denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god. Pesto er enkelt å lage selv og smaker himmelsk, men du kan også kjøpe pesto av god kvalitet.
3-4 personer
Glutenfri
Vegetar
40 minutter
Ingredienser:
Pesto
- 20 g pinjekjerner
- 1 hvitløksfedd
- 50 g basilikum
- Klype salt
- 1 dl olivenolje (ikke extra virgin)
- 1 ss sitronsaft
- 70 g parmesan
Torsk
- 650 g torsk
- 10 cherrytomater
- 1 paprika
- 250 g poteter, kokefaste
- 3 ss olje
- 2 ts merian
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 dl kremfløte/matfløte
Slik gjør du:
- For å lage pestoen kan du bruke en liten blender med knivblad kan du blende sammen pinjekjerner og hvitløksfedd. Ha i basilikum, salt, olivenolje, sitronsaft og revet parmesan.
- Blend alt sammen til en pesto.
- Du skal bruke halvparten av pestoen til torsken. Den andre halvparten kan du ha i en beholder og sette i kjøleskapet, den er perfekt å bruke på brødskiven.
- Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
- Del cherrytomatene i to, paprikaen i tynne strimer og potetene i terninger. Legg dem utover et stekebrett og dryss over olje, merian, salt og pepper.
- Stek i 20 minutter.
- Ta brettet ut av ovnen og legg torsken over grønnsakene (fjern evt skinnet på torsken om den har det). Smør pesto over torsken.
- Hell fløte rundt omkring grønnsakene i formen.
- Sett formen inn i ovnen igjen og stek i 17-20 minutter eller til torsken er akkurat gjennomstekt.