Helstekt torsk med grønnsaker og pesto
Torsk er en sunn og veldig god fisk. Denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god!
Torsk er en sunn og veldig god fisk, og denne torskeretten med hjemmelaget pesto er fantastisk god. Pesto er enkelt å lage selv og smaker himmelsk, men du kan også kjøpe pesto av god kvalitet.
3-4 personer
Glutenfri
Vegetar
40 minutter
Ingredienser:
Pesto
- 20 g pinjekjerner
- 1 hvitløksfedd
- 50 g basilikum
- Klype salt
- 1 dl olivenolje (ikke extra virgin)
- 1 ss sitronsaft
- 70 g parmesan
Torsk
- 650 g torsk
- 10 cherrytomater
- 1 paprika
- 250 g poteter, kokefaste
- 3 ss olje
- 2 ts merian
- 2 klyper salt
- 1 klype pepper
- 1 dl kremfløte/matfløte
Slik gjør du:
- For å lage pestoen kan du bruke en liten blender med knivblad kan du blende sammen pinjekjerner og hvitløksfedd. Ha i basilikum, salt, olivenolje, sitronsaft og revet parmesan.
- Blend alt sammen til en pesto.
- Du skal bruke halvparten av pestoen til torsken. Den andre halvparten kan du ha i en beholder og sette i kjøleskapet, den er perfekt å bruke på brødskiven.
- Forvarm ovnen til 200 grader over/undervarme.
- Del cherrytomatene i to, paprikaen i tynne strimer og potetene i terninger. Legg dem utover et stekebrett og dryss over olje, merian, salt og pepper.
- Stek i 20 minutter.
- Ta brettet ut av ovnen og legg torsken over grønnsakene (fjern evt skinnet på torsken om den har det). Smør pesto over torsken.
- Hell fløte rundt omkring grønnsakene i formen.
- Sett formen inn i ovnen igjen og stek i 17-20 minutter eller til torsken er akkurat gjennomstekt.