Helstekt laks

    Helstekt laks med sprø poteter. En vinner hos hele familien!

    Helstekt laks

    Dette er en skikkelig god middag som er lett å lage til mange. Kjør gjerne på med større laks om dere er flere til bords. 

    INGREDIENSER:

    Sprø poteter:

    • 6 middels store poteter
    • 6 ss extra virgin olje
    • 2 store fedd hvitløk, presset
    • 4 klyper flaksalt
    • 2 klyper pepper

    Laks og marinade:

    • 900 g hel laks, f.eks. Salma (kjøp gjerne to stk a 450 g)
    • 4 ss extra virgin olje
    • 4 ss sitronsaft
    • 2 chili, finhakket
    • 2 klyper salt
    • 2 klyper pepper
    • 4 vårløk
    • 6 ss fersk gressløk, hakket

    FREMGANGSMÅTE:

    Det enkleste er å lage denne middagen på to stekebrett, så del oppskriften i to. Skjær potetene i tynne skiver. Fordel dem på 2 stekebrett dekket med bakepapir. La potetskivene overlappe litt i ca. 6 rader nedover (laksen skal ligge oppå). Rør sammen olje og presset hvitløk og pensle potetskivene med hvitløksoljen. Strø over flaksalt og pepper. Stek potetene på 175 grader varmluft i 15 minutter.

    Mens potetene steker rører du sammen olje, sitronsaft og finhakket chili. Mariner laksen med oljen og dryss over salt og pepper. Hvis du kjøpte en stor laks kan du dele den i to like deler.

    Ta potetene ut av ovnen og legg laksen oppå. Stek laks og poter på 175 grader varmluft i 16-17 minutter.

    Server laks og poteter med hakket vårløk og gressløk.