For garantert levering før julaften, bruk klikk og hent og få hentemelding innen to timer.

    Fiskesuppe

    Fiskesuppe er mild og fin i smaken, og bør bli hele familiens nye favoritt!

    Fiskesuppe

    Fiskesuppe kan du selvsagt variere med den sjømaten du vil. Server med litt godt brød til, og du har en supergod middag. 

    Oppskrift på fiskesuppe

    Til 3–4 personer trenger du: 

    • 700–800 g fiskefilet (laks eller torsk uten bein, gjerne halvparten av hver)

    • 100–200 g reker

    • 3–4 vårløk

    • 3–4 gulrøtter

    • 1 liten blomkål

    • 2 laurbærblad

    • 2 ss fersk gressløk

    • 1 g safran eller 2 ts gurkemeie

    • Saft fra ½ sitron

    • 3 dl matfløte

    • 1 l fiskekraft fra terninger

    • 2 ss crème fraîche eller seterrømme 

    • ½ ts salt

    • ½ ts

    • 2 ss olivenolje til steking

    Slik lager du fiskesuppe: 

    1. Skrell og vask gulrøttene, vask vårløk og blomkål. Skjær alt i skiver. Hvis du tar av en og en blomkålstilk, kan du dele dem også i to.

    2. Finhakk gressløken, og ha den sammen med grønnsakene i en bolle inntil videre.

    3. Lag 1 liter fiskekraft, da koker du opp 1 liter vann og har to terninger med fiskebuljong oppi og rører dem ut.

    4. Ta en stor kjele, som er litt bred og vid, ha i 2 ss olje og skru på høy varme.

    5. Fres alle grønnsakene i oljen og ha i laurbærblad, safran, saft fra en halv sitron, salt og pepper. La det frese i 2–3 minutter.

    6. Ha fiskekraft i kjelen, og la det koke opp.

    7. Skru ned varmen til middels styrke, og la det småkoke i 5 minutter.

    8. Ha i 3 dl matfløte og 2 ss crème fraîche/rømme. Rør rundt sånn at det blandes godt, men rør forsiktig så du ikke knuser grønnsakene.

    9. Ha i fisken, og la den trekke i 5 minutter til, eller i 10 minutter hvis du har store stykker med fisk.

    10. Smak til med mer salt eller pepper, og ha i rekene.

    11. La rekene trekke i 2 minutter, og server, gjerne med bagetter.

    Oppskriften er hentet fra boka «Kokken Trym – en kokebok for barn» av Trym Sibeko. Foto: Morten Brun