Fiskepinner med chips og remulade
Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det er å lage ”fish and chips” selv, og hvor utrolig godt det smaker sammen med pommes frites og remulade!
Du kommer til å bli overrasket over hvor lett det er å lage ”fish and chips”, og hvor utrolig godt det smaker sammen med pommes frites og remulade! Fiskepinner blir aldri det samme etter dette! Lag en frisk liten salat med finstrimlet gulrot, purreløk og vårløk med en dressing av sitronsaft, olje, salt og pepper som du serverer ved siden av dersom du ønsker en litt sunnere vri på middagen.
Oppskrift på fiskepinner med chips og remulade
Totaltid 30 minutter
Til 4 porsjoner trenger du:
Fiskepinner
-
600 g fiskefilet av torsk, eventuelt sei eller laks
-
1 ts salt
-
0,5 ts pepper
-
2 dl hvetemel
-
2 egg, sammenpisket
-
3 dl strøkavring eller knust corn flakes
-
4 ss olje til steking
-
1 lime, deles i båter
Remulade
-
200 g majones
-
2 ss eplesidereddik
-
2 ts dijonsennep
-
2 ss sylteagurk, hakkede
-
1 ss kapers
-
2 ss persille, hakket
-
1 ts estragon, tørket
Pommes frites
- 1 pakke frossen pommes frites
Slik lager du hjemmelagde fiskepinner med chips og remulade
Fiskepinner
-
Skjær fisken i størrelse med vanlige fiskepinner, ca 2 cm brede, og krydre med salt og pepper.
-
Snu fisken først i mel, så i sammenpisket egg, og til slutt i strøkavring.
-
Stek fiskepinnene i olje til de er gjennomstekte og sprø utenpå.
Remulade
-
Pisk sammen alle ingrediensene i en bolle, og smak til med salt og pepper.
Pommes frites
-
Ta pakken med pommes frites ut av fryseren og tilbered etter anvisningen på pakken. Skal steke i ovnen i ca 10 minutter.